VORES HISTORIE

Autohuset Vestergaard A/S, Lastvogne er en del af Autohuset Vestergaard Koncernen, der består af 10 personvognsfilialer med forhandling af 11 forskellige bilmærker, Volvo Penta, Vognsmeden i Grindsted, Bus Center Vest A/S og 5 lastvogns afdelinger. Neden for kan du læse om hvordan det hele begyndte og historien op til i dag.

Det hele startede i 1983 med forhandling af Volvo person- og lastvogne samt Renault person- og varevogne i Vejle og Fredericia, og lidt senere indgår Marineafdeling i Fredericia, med forhandling og reparation af Volvo Penta motorer.

I slutningen af 1991 overtages lastvognsforhandlingen i Kolding, i lejede lokaler ved det tidligere Munkenborg biler på Vejlevej. Januar 1992 kommer så Bus Center Vest A/S til med salg- og servicering af Volvo busser vest for storebælt.

I 1995 bygges i Kolding, nærmere betegnet Bramdrupdam, et supermoderne og højteknologisk lastvogns- og buscenter, som et et af de største og mest moderne vest for Storebælt. Buscentret som et selvstændigt selskab kaldet Bus Center Vest A/S. I 1996 overtages forhandlingen af Volvo lastvogne samt Volvo Renault person- og varevogne i Grindsted. I samme forbindelse indgås aftale om en større aktiemajoritet af opbygger virksomheden Vognsmeden ApS, også beliggende i Grindsted.

I 1999 overtages forhandling af Volvo og Renault person- og varevogne i Kolding, som end til 2007 havde til huse i det tidligere Munkenborg Biler på Vejlevej.

i 2000 overtages Nauerby Bil i Odense og Svendborg, med forhandling og servicering af Volvo person- og lastvogne samt Renault personvogne.

I 2003 gennemfører Autohuset Vestergaard A/S sit indtil nu største opkøb ved overtagelse af V. Fehr & Co A/S, Dana Motor A/S og TrekaBil A/S. V. Fehr & Co A/S har hovedsæde i Odense og forhandler Ford vare- og personbiler og Jaguar personbiler og udfører service på samme samt Kia. Dana Motor A/S er domicileret i henholdsvis Odense og Svendborg. I Odense forretningen forhandles der Fiat og Alfa Romeo. Svendborg forhandles der Fiat og Kia. Trekabil A/S forhandler Ford person- og varebiler og er domicileret i henholdsvis Horsens og Kolding.

V. Fehr & Co A/S og Trekabil A/S sammenlægges og hedder nu Autohuset Fehr A/S. Dana Mortor A/S omdøbes til Autohuset Vestergaard Dana A/S. I dag bare Autohuset Vestergaard A/S.

I 2004 overtager Autohuset Vestergaard Dana A/S aktiviteterne i Flemming Laumark-Møller A/S, Fiat og Alfa Romeo i henholdsvis Vejle og Vojens. I 2004 overtages endvidere Fiat aktiviteterne fra Jan Koch Automobiler A/S i Horsens.

I 2005 overtages Volvo lastvognsforhandling i Horsens fra Volvo Truck Center Danmark A/S.

I starten af 2007 åbnes der i Kolding et nyt stort moderne bilhus på Trianglen i Kolding, hvor aktivtiviterne fra de 2 nuværende personvognsbutikker flyttes til. I det nye bilhus bliver der således Volvo, Renault, Ford og Kia person- og varebiler.

I foråret  2008 står et andet nyt og moderne bilhus klar i Vejle på Horsensvej indeholdende mærkerne Volvo, Renault, Kia, Fiat og Alfa Romeo.

I foråret 2012 overtages MAN Horsens på Vrøndingvej og her samles aktiviteterne fra Volvo lastvognsværkstederne i Horsens S og Vejle. Bogholderriet flytter ligeledes til den topmoderne og moderniseret filial og MAN service bibeholdes.