MILJØPOLITIK
SKIFTER LASTBIL A/S

Den overordnede miljøpolitik er, at Skifter Lastbil A/S skal være, og opfattes som et miljøbevidst foretagende, der holder sig orienteret, og følger love og forordninger vedrørende miljøet i hele koncernen, og vi forpligter os til at forebygge forurening.

Vi vil foretage forbedringer under økonomisk hensyntagen til virksomhedens overlevelse, vi arbejder mod minimal belastning af miljøet, bl.a. minimerer vi ressourceforbruget gennem procesudvikling.

Vi skal stræbe efter et godt arbejdsmiljø, der skal være rent og pænt i samtlige virksomhedens lokaler. Skifter Lastbil A/S og medarbejderne skal i tanke og handling være miljøbevidste.

Vi skal ud fra vores kernekompetence (klargøring, opbygning, servicering og reparation af Volvo & Renault Trucks), belaste miljøet mindst muligt via reducering af energiforbrug og affald, som forurener luft, vand og jord.

Vores handlinger skal kontinuerligt give forbedringer i overensstemmelse med dokumenterede målsætninger og planer, som skal følges op af virksomhedsledelsen. Herudover årlig opfølgning med samarbejdspartnere for affaldsafhentning.

Vi skal gennem miljøarbejde nedsætte risiko for skadelige påvirkninger på både personale og miljø. Prioritere miljøvenlige og genanvendelige produkter højt, samt minimere brugen af uønskede kemiske produkter. Alt bortskaffelse af miljøprodukter sker gennem godkendte leverandører.

 

KVALITETSPRODUKTER

Vi designer, tester, måler og fremstiller hver eneste del og komponent med en nøjagtighed nogle mennesker ville finde overdreven. Det er en proces, som vi driver med indlevelse og præcision og med kvalitetsstyring indbygget fra start til slut. 

Det er det, som skaber den effektivitet, sikkerhed og komfort, du oplever, når du sidder bag rattet i en Volvo lastbil. Og det er dét, der holder den i gang kilometer efter kilometer.

 

 

VORES PRODUKTION

Vi er godt på vej til at gøre vores produktionsproces fuldstændigt bæredygtig. Vores produktionsanlæg i Gent, Belgien, og Tuve, Sverige, var verdens første klimaneutrale køretøjsfabrikker. Vores autolakeringsværksted i Umeå, Sverige, har den laveste udledning af opløsningsmidler i hele branchen.

Og flere og flere af vores forhandlervirksomheder bliver ligeledes CO2-neutrale. Men det stopper ikke her. Vi arbejder hastigt over hele verden på at dække så mange af vores produktionsmetoder, fabrikker, transporter og forhandlere som muligt.

Få mere at vide om vores bæredygtige drift

LASTBILER OG SERVICEYDELSER

Vores mål er at udvikle lastvogne og serviceydelser, der påvirker miljøet mindre. Og vi gør store fremskridt, lige fra forbedring af brændstofeffektiviteten til forskning i alternative brændstoffer.

Effektiv energiudnyttelse

Siden 1970 er brændstofforbruget faldet med 40 %. Men vi ved, at vi kan gøre det endnu bedre. Derfor har vi forpligtet os til at forbedre effektiviteten.

Brændstofstyring
Vores lastvogne er brændstofeffektive. Og med vores intelligente Fuel Management-systemer og chaufføruddannelse kan du få mest muligt ud af dem.

Alternative brændstoffer
Vi var den første lastvognsproducent, der udførte omfattende test af bio-DME som brændstof og præsenterede en dieselmotor, som kører på metangas.

Lastvognsemissioner
Vores Euro 6-motor har halveret partikelemissionerne og reduceret kvælstofilteemissionerne med næsten 80 %.

Materialer og genbrug
Omkring en tredjedel af de materialer, der anvendes i en ny Volvo-lastvogn, kommer fra genbrug. Og op mod 90 % kan genanvendes ved slutningen af lastvognens levetid.

Få flere oplysninger om vores bæredygtige lastvogne og serviceydelser